Pojedinačni zub

Pojedinačni zubni implant se koristi za zamenu kompletnog zuba, bilo da se radi o povredi, propadanju ili lomu. Zubni implant se uglavnom sastoji iz tri dela: fiksator koji se učvršćuje direktno u kost, suprastruktura koja povezuje implant sa krunicom, i vidljiva kruna.

Više zuba

Zubni implanti – mostovi – stavljaju se kao zamena za nekoliko zuba. Njihova funkcija je da popuni prazninu gde nedostaju zubi. Za razliku od standarnog mosta, čije postavljanje zahteva korekciju zdravih zuba kako bi se proteza postavila na mesto, zubni implant se postavlja direktno u vilicu bez ugrožavanja postojećih zdravih zuba.

Svi zubi – Fiksna rekonstrukcija

Gubitak svih zuba primetno utiče na vaš fizički izgled, na mogućnost konzumiranja hrane i na vaše samopouzdanje. Sa potpunom fiksnom rekonstrukcijom moguće je istovremeno povratiti fukciju i izgled.

Postoje dva tipa rekonstrukcije:

1. Hibridni dizajn/Fiksna vilica (All on 6)


2. Fiksni impalntni most (All on 4)


• Implatanti se hiruški postavljaju u viličnu kost, u cilju sprečavanja gubitka kosti, i na taj način rekonstruiše se prirodni oblik lica.

• Implanti predstavljaju čvrstu osnovu za postavljanje proteze ili mosta, i na taj način vraćaju sigurnost vašem osmehu.

• Proteza ili most se učvršćava šrafovima, dajući vašim novim zubima stabilniji i prirodniji osećaj.

Svi zubi – Mobilna rekonstrukcija

Za razliku od standardnih proteza, proteza osigurana impantima se neće pomerati dok žvaćete ili se smejete, što sprečava nelagodnost prouzrakovanu neprilagodjenim oblikom proteze. Ova opcija vam omogućava da protezu samostalno vadite i čistite.

Dodatni tretmani

Pojedini slučajevi zahtevaju dodatne tretmane kako bi se zamenila kost koja nedostaje.
Pre postavljanja dentalnih implatanata, kost ispod desni mora da bude dovoljno visoka i široka. Ukoliko nije, mora biti regenerisana kako bi se postavio implatant.

Koštani graft

Ova metoda podrazumeva dodavanje kosti ili adekvatnih bio-materijala kako bi se kost regeneralisala.

Membrane

Sterilne membrane se hirurškim putem postavljaju da bi stvorile prostor između kosti i desni, ostavljajući mesta za rast nove kosti. Ovo omogućava vašoj kosti da se formira sa ili bez dodatnih koštanih zamena.

Procedura

Postoje tri koraka u restauraciji osmeha uz pomoć zubnihi mplanta.
Ukratko smo opisali šta ti koraci podrazumevaju:

Dijagnoza i planiranje tretmana

U ovoj fazi određujemo najbolju terapiju za vas. Konsultacija sa implantologom, tumačenje vašeg slučaja, medicinske istorije i rentgenskih snimaka, u cilju pronalaženja najboljeg rešenja.

Operacija

U ovoj fazi, dentalni implant se hiruški postavlja u viličnu kost. U većini slučajeva, ovo je rutinska procedura i izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Zarastanje

Nakon operacije, potrebno je vreme da se implanti integrišu u viličnoj kosti. Vreme trajanja varira od slučaja do slučaja. Tokom procesa zarastanja privremeni zub ili most može biti namešten.

Konačna rekonstrukcija

Korak u kom se konačna suprastruktura i rekonstrukcija (krunica) povezuju za vaš zubni implant.
Uslovi Korišćenja